h

Overname Reiling, Bedrijventerrein Chijnsgoed wordt Bio Tech Park

3 april 2015

Overname Reiling, Bedrijventerrein Chijnsgoed wordt Bio Tech Park

Een consortium onder leiding van ondernemer Ruben van Maris van de gelijknamige bedrijvengroep wil het bedrijfsterrein Chijnsgoed (Reiling), ombouwen tot Bio Tech Park Brabant (BTPB). Hiermee komt er een einde aan Reiling. De komende jaren worden enkele tientallen miljoenen euro geïnvesteerd in de productie van (organische) meststoffen en het opwekken van elektriciteit en gas. SP Gedeputeerde Johan van den Hout in het Brabants Dagblad: “De verwachting is dat er een eind kan komen aan een langdurige periode van overlast en incidenten. Wij hebben er vertrouwen in dat de initiatiefnemers de zaken serieus aanpakken en de bedrijfsvoering richten op duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijke productie.”

Sinds de overname van de Driessen Group is er voor bewoners veel overlast geweest van het bedrijf. Bekijk hier een overzicht van acties die de SP in het verleden heeft ondernomen om de problematiek aan te pakken. Nog vorige maand legde de rechter het bedrijf een boete op voor het illegaal lozen van oppervlaktewater.

Reactie toevoegen

U bent hier