h

SP aan kop in peiling Brabantse Statenverkiezingen

13 maart 2015

SP aan kop in peiling Brabantse Statenverkiezingen

 

Volgens een onderzoek van PON dat het Brabants Dagblad, samen met Eindhovens Dagblad, BN De Stem en Omroep Brabant,  heeft laten doen wordt de SP de grootste partij in Noord-Brabant. De SP is daarmee de grootste in deze peiling onder 'zekere' stemmers.

 

In het onderzoek boekt de SP een winst van 13,8% naar 14,4%. Er is nog wel een grote groep die zegt te gaan stemmen en nog niet weet waarop (24%, zo'n 13-15 zetels). Maar ook daar zitten waarschijnlijk SP stemmers bij.  Die 14,4% zal dus nog hoger kunnen worden. Een kwart van de geïnterviewden gaf aan nog niet te weten op welke partij ze gaan stemmen. Het opkomstpercentage wordt geschat op 54%.

Lees hier het onderzoek: http://www.bd.nl/regio/brabant/peiling-van-brabantse-media-over-statenverkiezingen-spannende-race-1.4803713#.VQFDYN1Y1bE.twitter

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier