h

College van Noord-Brabant houdt de boot af

13 februari 2015

College van Noord-Brabant houdt de boot af

De SP-fractie heeft het college van GS van Noord-Brabant gevraagd of zij bereid zijn om in navolging van het onderzoek naar de gevolgen van ultrafijn stof rond Schiphol een dergelijk onderzoek, ook voor Eindhoven Airport op te starten. De uitkomsten daarvan zouden mogelijk nog meegenomen kunnen worden bij de evaluatie van de eerste fase van de Alderstafel medio 2015.GS antwoorden nu, dat staatsecretaris Mansveld het RIVM verder onderzoek heeft opgedragen en dat GS de uitkomsten van dat onderzoek willen afwachten.

Dit betekent ook, dat ultrafijn stof bij de evaluatie van de eerste fase van de Alderstafel geen rol meer kan spelen. Deze wens van de SP zou volgens GS sowieso niet kunnen, omdat dat aan de  Alderstafel ook niet is afgesproken. Een andere wens, aandringen in Den Haag om internationaal aan te dringen op het ontzwavelen van vliegtuigbrandstof, wat bij kan dragen aan het beperken van ultrafijn stof, schuiven GS ook op de lange baan.

 

Reactie toevoegen

U bent hier