h

Brabant gaat door met schaliegasverbod

6 februari 2015

Brabant gaat door met schaliegasverbod

Foto: SP

SP statenlid Francy van Iersel: ‘Minister Kamp.. voor Groningen, maar ook voor Brabant bent u een ramp. Daarom is SP van mening: beter te vroeg, dan te laat.’ Brabant schaliegasvrij! Noord-Brabant trekt zich niets aan van kritiek van minister Henk Kamp (Economische Zaken) en gaat door met pogingen om boringen naar schaliegas te voorkomen. Een kritische brief van de minister lijkt de provincie juist extra te motiveren.

Brabant is een van de beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas. Provinciale Staten stemden vrijdag unaniem in met een officieel verbod op de winning van schaliegas in de buurt van grondwater. Dat komt neer op 97 procent van de provincie.

Minister Henk Kamp stuurde Provinciale Staten deze week nog een brief omdat het verbod volgens hem voorbarig en mogelijk zelfs onzorgvuldig is.  SP-gedeputeerde Johan van den Hout meent dat de minister tegen de haren instrijkt en de Brabantse weerstand juist aanwakkert.  

Reactie toevoegen

U bent hier