h

SP wil 100% mobiele dekking in Brabant

10 september 2014

SP wil 100% mobiele dekking in Brabant

De SP is van mening dat het platteland goede communicatie verbindingen nodig heeft. Momenteel is het helaas niet mogelijk om in heel Brabant mobiel te bellen. In het belang van de leefbaarheid en veiligheid moet er waar nodig worden gekeken naar provinciale middelen om een volledige mobiele dekking te garanderen. Bekijk en luister hier de uitzending van Omroep Brabant met de reactie van Nico Heijmans. 

Telecomaanbieders zijn vanwege de marktwerking wettelijk niet verplicht volledige dekking aan te bieden. Als het plaatsen van een mast in een dunbevolkt gebied niet terugverdiend kan worden, mag deze plaatsing achterwege blijven. Toch kan een goede bereikbaarheid per mobiele telefoon het verschil maken tussen leven en dood.

De provincie Noord-Brabant zet volop in op de aanleg van glasvezel in dunbevolkt gebied. De vraag is of deze goede bedoelingen zich ook zouden moeten uitstrekken tot de randen van het mobiele netwerk. SP-Statenlid Nico Heijmans stelde de volgende vragen aan GS:

  1. Bestaan er in de mee afgelegen gebieden van Noord-Brabant locaties waar geen bereik van het mobiele telefoonnetwerk is?
  2. Zo ja, bestaat er zicht op met welke investeringen deze onbereikbaarheid technisch opgeheven kan worden of minstens sterk verkleind?
  3. Zo ja, kan er een schatting gemaakt worden wat het ongeveer zou kosten om die investeringen te doen?
  4. Wat vindt het College van GS van het idee om een financiële bijdrage te leveren aan het afdekken van een eventuele onrendabele top van deze investeringen?

Beluister hier het radiofragment van Nico Heijmans op Omroep Brabant http://www.omroepbrabant.nl/?epg/8321242/Kristian+Westerveld.aspx

Reactie toevoegen

U bent hier