h

Symposium veehouderij, gezondheid en omgevingsrecht

26 juli 2013

Symposium veehouderij, gezondheid en omgevingsrecht

Op 6 september organiseert de SP een symposium over veehouderij, gezondheid en omgevingsrecht. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de regels rond veehouderij en gezondheid ernstig tekort schieten. Dit kwam het meest pijnlijk naar voren tijdens de uitbraak van Q‑koorts. Lagere overheden hadden onvoldoende mogelijkheden om nieuwe agrarische vergunningen te weigeren op grond van de volksgezondheid, al zou men dat wel willen. De locatie Oude Zaal/ Rooksalon 2e Kamer.

Volkomen ten onrechte is volksgezondheid geen volwaardig criterium om vestiging of uitbreiding van veehouderij te kunnen afwijzen. Daarom pleit de SP al enkele jaren voor een betere borging van volksgezondheid in het zogenaamde omgevingsrecht, de regels die betrekking hebben op de mens in zijn directe leefomgeving.

Het doel van dit symposium is om van gedachten te wisselen over de mogelijkheid om volksgezondheid en veiligheid volwaardige toetsingscriteria te laten worden bij ruimtelijke beslissingen, zoals de vestiging van intensieve veehouderij.

Het symposium zal plaats vinden op vrijdag 6 september 2013 in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. U bent welkom vanaf 1 uur 's middags. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via onderstaande link

https://sp.nl/6sept/

U bent hier