h

SP stemt in met beleidskader vrijetijdseconomie

1 maart 2013

SP stemt in met beleidskader vrijetijdseconomie

Met het instemmen van het beleidskader en de uitvoeringsagenda vrijetijdseconomie is een afspraak in het bestuursakkoord verder ingevuld. De SP is van mening dat de vrijetijdseconomie belangrijk is voor de economie van Brabant. Het biedt kansen voor de werkgelegenheid voor middelbaar- en lager opgeleiden en mogelijkheden voor de transitie van het platteland.

Noord-Brabant heeft op het gebied van vrije tijd en recreatie, zeker in relatie tot de natuur op nationaal en internationaal niveau veel te bieden. Een goede vrijetijdseconomie kan dan ook bijdragen aan verschillende economische beleidsterreinen en het kan het gevoel van een gastvrije provincie versterken.

De SP is wel van mening dat het beleid niet alleen moet gaan om 4 en 5 sterren hotels en golfbanen. De vrijetijdseconomie moet voor iedereen aantrekkelijk zijn. De vrijetijdseconomie kan volgens de SP ook mogelijkheden bieden voor de transitie van het platteland en met name voor boerenondernemingen om op creatieve wijze recreatie- en vrijetijdsfaciliteiten te kunnen aanbieden.

Momenteel is de sector versnipperd. De SP kan zich vinden in het Vrijetijdshuis Brabant, welke een rol kan vervullen in meer samenwerking, verdere groei en innovatie. Hierbij dient wel voorkomen te worden dat de focus alleen gericht is op de grote vrijetijdsondernemers waarbij de kleine vrijetijd- en recreatieve ondernemers het nakijken hebben. In de regel hebben grote ondernemers meer mankracht en lobbymogelijkheid dus ook meer invloed. De SP is van mening dat juist de kleine ondernemers een verrijking kunnen zijn voor de sector. Verder is de SP voorstander van een open en toegankelijk Vrijetijdshuis voor alle partijen, zodat geen logge bureaucratische organisatie ontstaat met grote overheadkosten.

U bent hier