h

Meerderheid in de provincie steunt dierenopvang

9 december 2012

Meerderheid in de provincie steunt dierenopvang

In de Provinciale Staten stemde afgelopen vrijdag een meerderheid van de partijen in met het voorstel om geld vrij te maken voor de opvang van inheemse dieren. De provincie komt hiermee de dierenopvangcentra tegemoet welke in de problemen dreigde te komen door verhoogde kwaliteitseisen vanuit het Rijk.

Veel dierenopvangcentra zijn afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers. Met de aangescherpte kwaliteitseisen vanuit het Rijk zijn meer kosten en extra tijdsbelasting gemoeid. De SP stemde in met het voorstel van de PVDD om eenmalig €300.000 vrij te maken en de komende jaren € 115.000 te reserveren voor de ondersteuning van een Brabantbrede organisatie voor opvang van inheemse dieren. De SP is van mening dat het belangrijk is dat de opvangcentra kunnen voortbestaan om dieren in nood te helpen. In de voorbereiding van de statenbehandeling bracht de SP al een bezoek aan de dierenbescherming in Eindhoven, de vogelopvang in Zundert en de egelopvang in Roosendaal.

Het ondersteunen van opvang van inheemse dieren is geen taak van de provincie maar met de tijdelijke bijdrage hebben de opvangcentra de mogelijkheid om zich de komende drie jaar in te stellen op de aangescherpte kwaliteitseisen en het vinden van financiering. Intussen is het aan de landelijke politiek om de opvang van dieren weer te gaan ondersteunen.

U bent hier