h

SP stelt vragen rond de N69

1 mei 2012

SP stelt vragen rond de N69

In het Eindhovens Dagblad van vrijdag 27 april j.l. stond een verslag van de beraadslagingen in de gemeenteraad van Eersel over de aanleg van de Westparallel/ N69. Daarbij ging het o.a. over het Eerselse aandeel in de financiering. Het artikel meldde dat Eersel voor de randweg in het buitengebied van Eersel en Bergeijk anderhalf miljoen euro vrij moet maken, geld dat er nu nog niet is, maar waar de raad half juni apart over gaat besluiten. “Maar de provincie wil het volgens Kraaijeveld voorschieten.”, aldus het ED.

Willemiek Arts van de SP-statenfractie heeft naar aanleiding hiervan de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld:

1. Klopt de mededeling van wethouder Kraaijeveld, geciteerd door het ED, dat GS hebben toegezegd om deze anderhalf miljoen euro voor te schieten?
Zo ja, waarom zijn PS of de cie MF hiervan niet op de hoogte gebracht?
Zo nee, heeft dan deze foute voorstelling van zaken door de wethouder niet een juiste afweging van de Eerselse gemeenteraad over de keuze voor de Westparallel gefrustreerd?

2. Hebben GS in dit dossier nog aan andere gemeentes in de regio financiële toezeggingen gedaan? Zo ja welke en waarom zijn PS ook hierover niet ingelicht?

3. De raad van Eersel besluit blijkbaar pas half juni over de eigen financiële bijdrage. Daarnaast bereiken de SP-fractie geluiden dat er in meer gemeentes na 1 juni a.s.nog inhoudelijke en financiële beslissingen t.a.v. de Westparallel genomen gaan worden. Hoe kunnen GS dan aan de cie MF op 31 mei het complete dossier N69 inclusief een deugdelijke en sluitende financiële onderbouwing aanbieden, zoals gedeputeerde Van Heugten herhaaldelijk heeft toegezegd?

U bent hier