h

vervolgvragen over gaswinning bij Wijk en Aalburg en Brakel

28 februari 2012

vervolgvragen over gaswinning bij Wijk en Aalburg en Brakel

De SP-Statenfractie in Noord-Brabant heeft kennis genomen van het artikel “Dubieus Dubai aan de afgedamde Maas”. in het Brabants Dagblad van 25 februari 2012. Naar aanleiding hiervan heeft Fràncy van Iersel van de SP-statenfractie de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten:

in het artikel staat dat het bedrijf Northern Petroleum Nederland (NPN) een plan heeft opgesteld waarbij risico’s van bepaalde stoffen uiteen zijn gezet en maatregelen opgesteld bij eventuele calamiteiten

1. Heeft de provincie destijds contact gehad over dit calamiteitenplan met NPN, hulpdiensten, het waterschap, de gemeente Wijk en Aalburg en of met het Ministerie EL&I? Zo ja, zijn bepaalde afspraken gemaakt? Zo neen, motiveer uw antwoord

In het artikel staat te lezen dat de Provincie Noord-Brabant een onderzoek heeft uigevoerd naar mogelijke schade voor het nabij gelegen natuurreservaat Het Pompveld. Verder staat dat geen onderzoek is gedaan naar het bodemleven.

2. Welke overweging ligt ten grondslag aan het feit dat de Provincie Noord-Brabant alleen een onderzoek heeft ingesteld naar het natuurreservaat Het Pompveld? (en niet de overige omgeving?)

3. Welke risicofactoren zijn onderzocht in het onderzoek? En klopt het dat geen onderzoek is verricht naar het bodemleven, Zo ja waarom niet?

4. Heeft de provincie Noord-Brabant contact gehad met de waterschappen over mogelijke risico’s voor het natuurreservaat en de omgeving door het gebruik van chemische stoffen welke worden gebruikt in het gaswinningproces? Zo ja, zijn bepaalde afspraken gemaakt? Zo neen, motiveer uw antwoord.

U bent hier