h

Informatieavond met debat over Geluid en Politiek

1 februari 2012

Informatieavond met debat over Geluid en Politiek

De Tweede Kamer fractie van de SP organiseert in samenwerking met de SP-afdeling Eindhoven een informatieavond en debat over het thema Geluid en Politiek. De avond gaat over de productie van lawaai, vooral weg- en raillawaai en daarnaast vliegtuiglawaai, de medische gevolgen daarvan, hoe dit lawaai te meten en over de recente wettelijke veranderingen in de Wet Geluidshinder en de gevolgen daarvan, o.a. voor de ruimtelijke ordening.
De (gratis toegankelijke) avond vindt plaats op
Maandag 13 februari, 19.30 uur
In de Raadszaal van het Eindhovense Gemeentehuis , Stadhuisplein 1

Als sprekers zijn uitgenodigd:
Dhr. Ron Maas (medewerker van Geluidsnet BV) over het meten van geluid in relatie tot eventuele normen
Dhr. Fred Woudenberg (arts bij de Amsterdamse GGD) over de medische gevolgen van geluid
Dhr. Paulus Jansen (Tweede Kamerlid voor de SP) over de nieuwe wet Swung-1, over de nieuwe handhavingsmethode langs rijkswegen en spoorwegen en over geluidskaarten en actieplannen
Dhr. Renz van Luxemburg (professor Bouwkunde aan de TUE, met als specialisatie Akoestiek) over de productie en overdracht van verkeersgeluid en de mogelijkheden om daarmee om te gaan

Hierna zal er een forum zijn, waarin het mogelijk is om vragen te stellen en met de sprekers in debat te gaan. Na afloop is het mogelijk om een afspraak te maken om individuele situaties verder uit te diepen.
De avond wordt geleid door voormalig SP-wethouder Hans-Martin Don.
De avond richt zich inhoudelijk op een breed publiek. Het onderwerp heeft natuurwetenschap-pelijke en politieke kanten, maar natuurwetenschappelijke kennis is zeker niet vereist.
Raads-, Staten- en Collegeleden, buurtcomités, gezondheidswerkers, en alle andere in het thema geïnteresseerde personen worden van harte voor de avond uitgenodigd.

Voor nadere informatie of contact kan men terecht bij Bernard Gerard, medewerker Tweede Kamerfractie, tel.040-2454879 of bjmgerard@gmail.com.

U bent hier