h

SP stelt vragen over uitspraak Raad van State inzake dwangsommen Reiling BV

12 september 2011

SP stelt vragen over uitspraak Raad van State inzake dwangsommen Reiling BV

Op 7 september 2011 heeft de Raad van State inzake de door de provincie opgelegde dwangsommen aan Reiling BV te Sterksel uitspraak gedaan. De Raad van State heeft bepaald dat het invorderingsbesluit van 14 juli 2011 wordt geschorst – en derhalve de inning van de dwangsommen voorlopig van de baan is – totdat in de bodemprocedure zal zijn beslist, omdat het naar het oordeel van de bestuursrechter bij inning van de dwangsommen niet uitgesloten moet worden geacht dat er een risico voor de continuïteit van Reiling BV bestaat.

Ellen Pauel van de SP-statenfractie heeft in dit verband de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten gesteld:

1) Impliceert deze uitspraak naar uw mening dat handhaving bij bedrijven met een vergelijkbare liquiditeitspositie voortaan illusoir is, zo nee, waarom niet?
2) Welke juridisch afdwingbare middelen staan u in afwachting van de beslissing in de bodemprocedure ter beschikking teneinde Reiling te dwingen zich gedurende die periode te houden aan de vergunningen en voorschriften?

U bent hier