h

SP: geef Theaterfestival Boulevard zekerheid

4 september 2011

SP: geef Theaterfestival Boulevard zekerheid

Bij de opening van theaterfestival Boulevard bracht burgemeester Rombouts van ''s-Hertogenbosch het positieve nieuws dat het festival op de inventarisatielijst stond van festivals die zekerheid wordt geboden tot aan het jaar dat Brabant Culturele Hoofdstad van Europa hoopt te worden. Op de inventarisatielijst die de commissie Cultuur en Samenleving heeft ontvangen staat theaterfestival Boulevard niet. Ron van Zeeland zal vrijdag vragen aan de Gedeputeerde om helderheid te verschaffen.

Hieronder het verzoek om het onderwerp alsnog ter bespreking te agenderen:

Geachte commissieleden en Gedeputeerde, beste collega's,

Op de agenda van de commissievergadering Cultuur en Samenleving van aanstaande vrijdag staat ter kennisname geagendeerd de
'Voortgangsnotitie investeringsdossier 2018Brabant'.

Graag zou ik deze notitie agenderen ter bespreking. Bij onvoldoende ondersteuning zal ik onderstaande vragen tijdens de rondvraag stellen.

Naar aanleiding van de notitie heeft de directeur van Theaterfestival Boulevard in het Brabants Dagblad d.d. zaterdag 3 september vragen gesteld bij het ontbreken van Theaterfestival Boulevard op de inventarisatielijst van bouwsteenprojecten (initiatieven die zekerheid worden geboden tot en met 2013, tot het moment waarop vanuit 2018Brabant die duidelijkheid wel kan worden gegeven). Bij de opening van het theaterfestival heeft burgemeester Rombouts de indruk gewekt dat theaterfestival Boulevard op die lijst zou staan.

Graag hoor ik van de Gedeputeerde of het een vergissing is dat theaterfestival Boulevard ontbreekt op de inventarisatielijst.
Ook wil ik weten of burgemeester Rombouts op persoonlijke titel of namens de gemeente 's-Hertogenbosch sprak, of dat hij dit in nauw overleg met de partners in 2018Brabant heeft gedaan.
Ik hoop dat de commissie en de Gedeputeerde het met mij eens zijn dat theaterfestival Boulevard van internationale allure is en voldoet aan de criteria van houdbaarheid en belang. Kan de Gedeputeerde helderheid verschaffen over de mogelijkheden om binnen het gestelde budget theaterfestival Boulevard toe te voegen aan de inventarisatielijst met initiatieven?

Hartelijke groet,

Ron van Zeeland
SP-fractie Provinciale Staten van Noord-Brabant

U bent hier