h

SP-gedeputeerde Jules Iding stopt vanwege gezondheidsklachten

19 september 2011

SP-gedeputeerde Jules Iding stopt vanwege gezondheidsklachten

Na al eerder een periode vanwege ziekte niet te hebben kunnen functioneren heeft Jules Iding tot zijn grote spijt de conclusie moeten trekken dat zijn gezondheid het hem onmogelijk maakt om optimaal als gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant verder te gaan. Hij betreurt dit des te meer omdat de samenwerking en collegialiteit binnen het college optimaal was.
Zoals Jules het zegt: “Ik wil wel, maar mijn lijf wil niet”.

Het besluit van Jules Iding wordt betreurd door de SP-fractie, maar wel volledig gerespecteerd.
Fractievoorzitter Nico Heijmans hierover: “Met Jules hadden wij een gedreven en ervaren bestuurder, met een groot hart voor de publieke zaak en voor natuur, milieu en landschap in het bijzonder. Ik ben ervan overtuigd dat Jules deze stap niet zou doen, als het anders kon”.

De SP-fractie heeft zich inmiddels beraden en is unaniem tot de conclusie gekomen dat de plaats van Jules Iding moet worden ingenomen door Johan van den Hout.
Johan van den Hout is een politieke duizendpoot die verschillende functies bij de SP vervuld heeft.
Hij was fractiemedewerker bij de Haagsche Kamerfractie, fractiemedewerker van de Europese SP-fractie en is momenteel werkzaam als medewerker van het Wetenschappelijk Bureau van de SP.
Daarnaast was Johan een aantal jaren gemeenteraadslid in Tilburg en deed hij zijn eerste ervaring in het openbaar bestuur op als wethouder in Tilburg met als portefeuille openbaar vervoer en infrastructuur. Johan is 46 jaar.

De SP-fractie heeft er alle vertrouwen in met Johan van den Hout een gedegen en bevlogen opvolger van Jules Iding gevonden te hebben.

U bent hier