h

SP wil interpellatie naar aanleiding van uitspraken van gedeputeerde van Heugten.

31 januari 2011

SP wil interpellatie naar aanleiding van uitspraken van gedeputeerde van Heugten.

Naar aanleiding van een publicatie in het Brabants dagblad van 28 januari j.l. onder de titel “Van Heugten laakt VVD en PvdA Brabant”, wil de fractie van de Socialistische Partij een verzoek indienen tot het houden van een interpellatie tijdens de statenvergadering van 4 februari a.s.
Naar de mening van de SP doet een lid van het Brabantse Dagelijks bestuur uitspraken over de provinciale volksvertegenwoordiging en individuele volksvertegenwoordigers in het bijzonder die op zijn minst om nadere uitleg vragen.

Nico Heijmans van de SP Statenfractie wil het college van Gedeputeerde Staten in ieder geval de volgende vragen voorleggen
 SP-fractievoorzitter Nico Heijmans
1. Kunt u uw beschuldiging aan het adres van een van onze provinciale volksvertegenwoordigers dat zij met haar ad¬vocatenkantoor geld wil verdienen aan juridische procedures die zij als statenlid met ‘doe- het-zelf- ge¬pruts’ oproept, staven met concrete bewijzen?
2. In het kader van collegiaal bestuur: Realiseert gedeputeerde van Heugten zich dat hij als gedeputeerde namens het hele college spreekt en wat is de mening van de andere collegeleden over de uitlatingen ten aanzien van bedoeld Statenlid?
3. Wat noemt u ‘doe-het-zelf-gepruts’?
4. Bent u het met de SP-fractie eens dat het college van gedeputeerden het dagelijks bestuur is van de provincie dat beleid uitvoert in opdracht van de gekozen volksvertegenwoordiging, i.c. Provinciale Staten? Datgene dat gedeputeerde van Heugten aanmerkt als “doe-het-zelf-gepruts” is op 10 december unaniem, inclusief het CDA, aangenomen en daarmee gemaakt tot opdracht aan GS. Kan de gedeputeerde aangeven wat hij hier anders mee wil laten blijken dan vergaande minachting voor het werk en de mening van de gekozen volksvertegenwoordiging?
5. Realiseert gedeputeerde van Heugten zich dat hij weliswaar lijsttrekker is, maar tezelfdertijd ook lid van GS blijft?

U bent hier