h

Hier ben ik (Jongerendag op het provinciehuis)

10 januari 2011

Hier ben ik (Jongerendag op het provinciehuis)

workshop t-shirt pimpen
De bedoeling was een leuke dag, waar jongeren op een speelse manier hun verhaal kwijt moesten kunnen aan hulpverleners en politici. Een gezellig muziekje, workshops toneel, breakdance, djembé, het pimpen van een t-shirt… de vergaderzalen van het Provinciehuis beleefden eens heel wat anders dan de normale vergaderingen.


Een goeie negentig mensen, van wie de helft onder de dertig, smulden van workshops en broodjes. Het debat in de Statenzaal bracht met name de aanwezige wethouders en beleidsmedewerkers waardevolle informatie vanuit de beleving van jongeren. De problematiek van 18+ jongeren voor wie de jeugdzorg stopt, de oneindige gang langs de instanties, de bureaucratie, het waren allemaal onderwerpen die aan de orde kwamen in het debat en in de workshops.
Hoewel de belangstelling vanuit de Staten wat tegenviel (er waren uitsluitend SP’ers aanwezig) was het een inspirerende bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is.

Mia van Boxtel

een filmpje over de jongerendag
en nog een filmpje over de jongerendag

U bent hier