h

SP wil oplossing voor de problematiek rondom buslijn 603 (Dongen - ROC Andel)

28 juni 2010

SP wil oplossing voor de problematiek rondom buslijn 603 (Dongen - ROC Andel)

De Statenfractie van de SP hebben zorgwekkende signalen bereikt over knelpunten rondom buslijn 603, waarmee leerlingen uit Dongen (en Rijen) naar school gaan in Andel, specifiek de vestiging van het ROC West-Brabant aldaar.

Ouders en scholieren klagen met name over:
- Overvolle bussen. Deze schijnen zo vol te zitten dat de veiligheid en gezondheid van leerlingen in het geding is. Het formele maximum aantal te vervoeren personen zou zeer regelmatig overschreden worden.
- Slechte afstemming tussen de rijtijden van de bus en het schoolrooster. De bus zou al 5 minuten na afloop van de laatste lessen vertrekken.

Mahmut Erciyas van de statenfractie van de SP heeft hierover de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld:
1. Bent u bekend met de hierboven geschetste problematiek rondom buslijn 603?
2. Is deze problematiek specifiek regiogebonden of doen zich vergelijkbare problemen voor in het Brabantse scholierenvervoer dat onder de verantwoordelijkheid van de provincie valt.
3. Bent u het met de SP eens dat zo spoedig mogelijk een oplossing moet worden gevonden voor deze situatie; zeker gezien het feit dat het ROC in Andel voor het schooljaar 2010-2011 nóg meer aanmeldingen heeft ontvangen uit Dongen in vergelijking met het schooljaar 2009-2010.
4. Zo ja, welke maatregelen gaat u treffen om een einde te maken aan de onverantwoord volle bussen op deze lijn?
5. Bent u bereid om de dienstregeling van buslijn 603 kritisch tegen het licht te houden, en eventueel aan te passen om deze optimaal te matchen met het schoolrooster?
6. Met de beëindiging van de pilots GOV zullen de leerlingen die gebruik maken van deze buslijn (en hun ouders) in het nieuwe schoolseizoen geconfronteerd worden met fors hogere tarieven. Zint u op aantrekkelijke tarieven en/of abonnementen om deze scholieren tegemoet te komen? Zo ja, hoe zien deze eruit en per wanneer gaan deze in?

U bent hier