h

SP, CDA & VVD willen uitstel GS-besluit windmolens Halderberge

28 mei 2010

SP, CDA & VVD willen uitstel GS-besluit windmolens Halderberge

De fracties van SP, CDA en VVD in Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben onlangs de aanvraag voor windmolens in Halderberge geagendeerd voor de commissie Ruimte & Milieu. Door de overvolle agenda is dit punt naar voren geschoven waardoor de kans bestaat dat Gedeputeerde Staten (GS) een besluit nemen voordat de commissie er in juni over spreekt.

Om te voorkomen dat GS Provinciale Staten voor een onvoldongen feit stelt, heeft de SP het initiatief genomen om samen met CDA en VVD een klemmend beroep op GS te doen om, tot aan de behandeling ervan in de commissievergadering, geen onomkeerbaar besluit te nemen over plaatsing van windturbines in het buitengebied van Halderberge.

De SP is van mening dat kleinschalige Brabantse landschappen als de Ettense en Hoevense Beemden zoveel mogelijk moeten worden gevrijwaard van grootschalige geconcentreerde windturbineparken. De aandacht van de provincie zou volgens de SP meer moeten liggen op een bredere inzet van kleinschalige zonne- en/of windenergie voor particulieren en bedrijven.

’s-Hertogenbosch, 28 mei 2010

Betreft: GS-besluit windmolens Halderberge

Geacht College,

Binnenkort zult u een voorstel van ondernemers uit de gemeente Halderberge bespreken om een aantal windturbines te plaatsen in Halderberge. Gedeputeerde Staten hebben hierin beslissingsbevoegdheid. GS zal formeel een verklaring van geen bezwaar af moeten geven aan de gemeente Halderberge.

Omdat de agendering van dit onderwerp in de commissie Ruimte & Milieu vanwege de volle agenda onlangs is verschoven naar juni, zou het zo kunnen zijn dat de commissie in juni over een reeds genomen besluit spreekt.

Om te voorkomen dat er onherroepelijke beslissingen worden genomen roepen de fracties van CDA, SP en VVD u met klem op om hier tot aan de bespreking in de commissie Ruimte & Milieu geen besluit over te nemen.

U bent hier