h

SP wil duidelijkheid over bushalte Verpleeghuis Mariaoord

6 april 2010

SP wil duidelijkheid over bushalte Verpleeghuis Mariaoord

Op het (afgelegen) terrein van Mariaoord (Rosmalen, gemeente
’s-Hertogenbosch) staan het verpleeghuis Mariaoord, 15 bungalows en 66 appartementen. Voor deze bungalows en appartementen komt men in aanmerking indien met ouder is dan 55 jaar en in het bezit is van een CIZ-indicatie.
De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich evenwel op maar liefst 800 (!) meter van het terrein van Mariaoord. Op aandringen van de gemeenteraad heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch hierover met de provincie overlegd, met als uitkomst een “neen” van de provincie.

Op 11 november 2009 zijn ongeveer 30 bewoners van Mariaoord naar het Provinciehuis getogen en hebben aan gedeputeerde mevrouw Jacobs een petitie overhandigd met daarin het verzoek nog eens naar de zaak te kijken.

Vervolgens heeft er een gesprek met de bewoners op het Provinciehuis plaatsgevonden en zijn ambtenaren ter plekke gaan kijken.
Toen bleek dat ook Cello, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en gevestigd verderop in de straat, met hetzelfde probleem kampt.
Op 16 maart 2010 heeft de provincie laten weten dat zij het verzoek voor de bushalte laat meelopen met de Exploitatieprocedure, die leidt tot een nieuwe
Dienstregeling voor de bus op 12 december a.s.

De SP is van mening dat de noodzaak van verplaatsing c.q. een extra bushalte genoegzaam is gebleken en dat uitstel onverantwoord is, maar vooral ook dat de bewoners recht hebben op duidelijkheid.

Gezien bovenstaande hebben Nico Heijmans en Mahmut Erciyas van de SP de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gesteld:

1. Deelt het College de mening van de SP dat er sprake is van noodzaak dat er op korte termijn een bushalte komt bij het terrein van Mariaoord?
2. Zo nee, waarom niet? Wanneer is er volgens het college wel sprake van noodzaak?
3. Zo ja, waarom wordt de halte niet meteen geëffectueerd?
4. Als de halte om bepaalde redenen niet meteen kan worden geëffectueerd, kunt u dan de garantie geven dat deze halte rond 1 januari 2011 wel zal worden geplaatst?

U bent hier