h

SP eist openbaarmaking Rapportage Luchtkwaliteit

2 april 2010

SP eist openbaarmaking Rapportage Luchtkwaliteit

SP-Statenlid Ron van Zeeland heeft Gedeputeerde Staten d.m.v. schriftelijke vragen opheldering gevraagd over de Rapportage Luchtkwaliteit 2007-2008, die voor het eerst niet openbaar is, maar geheim. Hij eist het rapport alsnog op.

Dit jaar is voor het eerst de verplichting vervallen om het Rijk over de luchtkwaliteit te rapporteren. De rapportage van de luchtkwaliteit gaat echter wel door. Op 19 januari heeft GS de rapportage over 2007-2008 besproken en besloten deze niet openbaar te maken.

SP’er Ron van Zeeland: “Het is op zijn zachtst gezegd vreemd dat deze voor de burgers zo belangrijke gegevens nu plotseling onder de pet worden gehouden. Ik kan alleen maar gissen naar de redenen voor deze geheimzinnigheid en ben nu nóg nieuwsgieriger naar de inhoud”.

Hieronder de vragen die aan Gedeputeerde Staten zijn gesteld:

Geacht College,

Op 19 januari besprak u in GS de Rapportage Luchtkwaliteit 2007-2008. In tegenstelling tot andere jaren is deze rapportage dit keer niet openbaar gemaakt. De SP-fractie wil de rapportage alsnog inzien en heeft hierover de volgende vragen:

1. Waarom is ervoor gekozen om de Rapportage luchtkwaliteit 2007-2008 niet openbaar te maken?
2. Bent u bereid de Rapportage luchtkwaliteit 2007-2008 alsnog openbaar te maken en dit voor de komende jaren ook standaard te blijven doen?

U bent hier