h

SP: Waar blijft de oplossing voor de verkeersproblematiek in Odiliapeel? (kruising Oudedijk-Nieuwedijk)

24 juni 2009

SP: Waar blijft de oplossing voor de verkeersproblematiek in Odiliapeel? (kruising Oudedijk-Nieuwedijk)

Uit het Dorpsontwikkelingsplan Odiliapeel (gemeente Uden) - opgesteld door het PON en verschenen in maart 2009 - blijkt dat de inwoners van Odiliapeel zich zorgen maken over de kruising Oudedijk-Nieuwedijk (N264), de belangrijkste ontsluitingsroute van het dorp. Deze kruising wordt door hen als onveilig ervaren en met name tijdens de spits laat de doorstroming in de ogen van de bewoners te wensen over. Deze geringe doorstroming leidt bovendien tot sluipverkeer over de Rouwstraat dat, ondanks de aanleg van sluizen, tot zeer gevaarlijke situaties leidt voor fietsers.

De aanleg van een rotonde op de kruising Oudedijk-Nieuwedijk zien de inwoners als oplossing voor bovenstaande verkeersproblemen in Odiliapeel. Zij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat deze rotonde, ondanks het feit dat hier door de gemeente Uden middelen voor zijn gereserveerd, niet wordt gerealiseerd. De reden hiervoor zou liggen in een weigering door het college van Gedeputeerde Staten.

Mahmut Erciyas van de SP Statenfractie heeft hierover de volgende vragen aan het college van G.S. gesteld:

1. Klopt het dat het college de aanleg van een rotonde op de kruising Oudedijk-Nieuwedijk niet noodzakelijk acht? Zo ja, op welke argumentatie baseert u dit standpunt?
2. Is het college het met de SP eens dat de verkeerssituatie in Odiliapeel vraagt om maatregelen die verder gaan dan het onaantrekkelijk maken van de Rouwstraat voor sluipverkeer? Zo ja, welke mogelijkheden ziet het college?

U bent hier