h

Nijnsel- Eindhoven Airport: Als je er nu niet wakker van ligt dan straks wel!

10 maart 2009

Nijnsel- Eindhoven Airport: Als je er nu niet wakker van ligt dan straks wel!

Op donderdagavond 5 maart spraken SP-Statenlid Willemieke Arts en Wen Spelbrink , lid uit Nijnsel van de BOW ( Belangenbehartiging Omwonenden Welschap) met een aantal bewoners uit Nijnsel over de plannen rond Eindhoven Airport. Er werden vele vragen gesteld. Nijnsel ligt immers pal onder de aanvliegroute van de vliegtuigen. Wat gaat er gebeuren als de vluchten die op Schiphol boventallig zijn en economisch minder interessant straks op Eindhoven Airport gedumpt worden? Nu al kunnen de bewoners ’s zomers soms niet in de tuin zitten vanwege de herrie en de stank. Hoe moet dat, als er drie keer zoveel gevlogen wordt? Daar komt misschien de herrie van 40 AWACSvluchten nog eens bij!

Alle aanwezigen waren het erover eens, dat de regio zelf de regie over Eindhoven Airport moet kunnen houden, daarom moet het GLOBEoverleg blijven. Verder wordt het tijd dat de gemeente Sint-Oedenrode iets van zich laat horen. De route gaat immers over haar grondgebied.
Spelbrink en Arts raadden iedereen aan om De 10 geboden voor Eindhoven Airport te steunen en anderen ook op te roepen dit pamflet te ondertekenen. Zonder duidelijk protest van de regio gaat Alders ( lees het kabinet) gewoon zijn eigen gang.

U bent hier