h

Maximuminkomen voor gesubsidieerde instellingen.

12 maart 2009

Maximuminkomen voor gesubsidieerde instellingen.

Gedeputeerde Staten nemen voorstel SP over.
Een paar maanden geleden vroeg de SP-statenfractie aan Gedeputeerde Staten om eens na te gaan hoe het zit met de inkomens bij door de provincie gesubsidieerde instellingen en instellingen waarvan de provincie aandeelhouder of deelnemer is.
Het college van GS had daar dus een aantal maanden voor nodig. En wat blijkt: Bij een voor 100% door de provincie gesubsidieerde instelling wordt door een directeur inderdaad meer verdiend dan onze minister-president heeft!

Maar ook bij BrabantWater, een provinciaal bedrijf, wordt boven de Balkenendenorm verdiend evenals door de directeur van de Regeling Ruimte voor Ruimte (publiek-private samenwerking).
Onthutsend! Je kunt een fan zijn van onze minister-president of juist een tegenstander, maar je kunt toch niet ontkennen dat deze man hard werkt en heel wat uren maakt. Om over de verantwoordelijkheid nog maar niet te spreken!
Gedeputeerde Staten nemen dan ook onze suggestie over om in de subsidievoorwaarden op te nemen dat niemand in een door de provincie gesubsidieerde instelling boven de Balkenendenorm mag verdienen.
Dat is winst!
Maar eigenlijk gaat dit natuurlijk niet ver genoeg. Als je de zwaarte van de functies vergelijkt, zou wat de SP betreft maximaal 70% van de Balkenendenorm het maximum moeten zijn.
De SP-fractie heeft dan ook de uitkomst van het onderzoek van GS laten agenderen om hierover de discussie met de andere provinciale fracties aan te gaan.

U bent hier