h

“Inzet verouderde en vervuilende bussen door Arriva onacceptabel”

6 februari 2009

“Inzet verouderde en vervuilende bussen door Arriva onacceptabel”

SP-Statenlid Mahmut Erciyas heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over de inzet van verouderde en vervuilende voertuigen door Arriva in haar concessiegebied.
verouderde bus op station Den Bosch op 5 februari 2009

Begin 2007 kwam Arriva negatief in het nieuws vanwege de inzet van oude en onveilige bussen, waarop het vervoersbedrijf heeft toegezegd aan de provincie uiterlijk 1 januari 2008 haar Brabantse busvloot te zullen vernieuwen.

Ruim één jaar na deze deadline blijkt Arriva echter nog steeds verouderde bussen in te zetten, die niet voldoen aan de provinciale milieueisen, niet de bekende rood-witte kleuren dragen en bovendien ook oncomfortabel zijn voor reizigers én personeel. De op 5 februari 2009 op het station van Den Bosch gemaakte en bij dit persbericht gevoegde foto’s tonen de inzet van deze oude voertuigen aan.

nog een verouderde bus op het station Den Bosch op 5 februari 2009

SP-woordvoerder Mahmut Erciyas vindt deze situatie onacceptabel en roept het college van Gedeputeerde Staten op om met spoed een eind te maken aan deze praktijken: “Blijkbaar ziet Arriva eventuele provinciale boetes voor de inzet van verouderd materieel als een normaal bedrijfsrisico. De onderneming loopt dit risico schijnbaar liever dan dat zij nieuwe bussen aanschaft. Dat duidt op calculerend gedrag dat typerend is voor de vrije marktwerking. Maar het zijn de chauffeurs en de reizigers die hier de dupe van zijn.”

U bent hier