h

SP Statenfractie komt met initiatief: Kunst met een kleine "k" en een grote "J"

30 januari 2009

SP Statenfractie komt met initiatief: Kunst met een kleine "k" en een grote "J"

In de statenvergadering van 13 februari a.s. zal het initiatiefvoorstel van de SP Statenlid Marijke Kamphorst: Kunst met een kleine “k” en een grote “J” worden behandeld. Het initiatiefvoorstel stelt voor dat de Provincie in samenwerking met Brabantse middelbare scholen en musea initieert en faciliteert bij het organiseren van een wedstrijd onder Brabantse middelbare scholieren om kunstwerken te maken aan de hand van een aan een museum gelinkt thema.

Marijke Kamphorst: “Verschillende musea en scholen hebben al erg enthousiast gereageerd op dit voorstel en willen er ook graag mee aan de slag”.

De bedoeling is dat de provincie jaarlijks alle VMBO/MBO scholen in Brabant aanschrijft om mee te doen aan een wedstrijd waarbij alle leerlingen in een klas een werkstuk maken gerelateerd aan een thema. Dat thema hangt dan samen met het museum dat centraal staat bijvoorbeeld "moderne kunst" als het gaat om het Van Abbemuseum of "iconen" als het gaat om het Museum van Religieuze Kunst.

De werkstukken van de leerlingen worden dan in een door de leerlingen georganiseerde expositie op school tentoongesteld en per school wordt door een lokale jury een winnaar gekozen. Deze winnende werkstukken worden vervolgens in het betreffende museum tentoongesteld en de provinciale jury kiest daaruit de hoofdprijswinnaar. De klas van de winnaar wint € 5000,- te besteden aan een cultureel reisje.

U bent hier