h

SP start publieksactie tegen verkoop aandelen Essent

13 januari 2009

SP start publieksactie tegen verkoop aandelen Essent

De SP gaat een publieksactie houden tegen de verkoop van de aandelen van Essent. A.s. Maandag zal een speciale website geopend worden waar iedereen die protest aan wil tekenen tegen het voornemen om de aandelen te verkopen, een brief kan tekenen.

De actie wordt afgetrapt met een protestbijeenkomst voor het Essentgebouw aan het Willemsplein in 's-Hertogenbosch.

De SP is tegen de verkoop van de aandelen Essent. De SP vindt het onbegrijpelijk dat Essent, na de lessen die uit de kridietcrisis konden worden getrokken, verkocht wordt aan een beursgenoteerd bedrijf. Hierbij hebben de aandeelhouders het voor het zeggen en zal het streven naar financiele winst de boventoon voeren ten koste van klanten en milieu.
Een gemiddeld Nederlands huishouden is maandelijks circa vijftien procent van het netto-inkomen kwijt aan de energierekening. Dat is meer dan voldoende reden om nu een pas op de plaats te maken voordat een groot deel van energievoorziening in buitenlandse handen komt.

Volgens de SP kan Essent het beste in overheidshanden blijven. Alleen zo kan Essent een betrouwbaar en betaalbaar alternatief vormen voor de commerciële energiebedrijven.

U bent hier