h

Gedeputeerde Rüpp for president?

24 oktober 2008

Gedeputeerde Rüpp for president?

Onlangs werd via de openbare besluitenlijst bekend gemaakt dat Gedeputeerde Rüpp een studiereis zal gaan maken naar Washington. Gedurende deze reis zal hij onder leiding van Wim Kok de laatste fase van de presidentsverkiezingen in de VS zal meemaken.

De SP is altijd sceptisch wanneer het dergelijke reizen betreft en Wouter van der Staak van de SP-fractie heeft over deze voorgenomen reis de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld:

1. Met welk(e) concrete doel(en) vertrekt de Gedeputeerde naar Washington?

2. Wat zullen de effecten van de reis zijn voor het Brabantse beleid?

3. Wat zijn de gespecificeerde en onderbouwde kosten voor de reis en wie betaalt deze kosten?

4. Is de Gedeputeerde bereid om in de eerstvolgende Statenvergadering na diens reis middels een mondeling of schriftelijk verslag verantwoording af te leggen voor deze reis?

5. De reis zal duren van 1 tot en met 7 november. Zal dit betekenen dat de Gedeputeerde bij de Statenvergadering van 7 november aanstaande verstek laat gaan?

6. Daarnaast heeft de SP-fractie de prangende vraag of Noord-Brabant inmiddels te klein is geworden voor deze gedeputeerde en of hij serieus overweegt zich in 2012 te kandideren voor het Presidentschap in de Verenigde Staten?

U bent hier