h

Provincie moet eindelijk actie ondernemen tegen hinder van N289

27 juli 2008

Provincie moet eindelijk actie ondernemen tegen hinder van N289

Al jaren voert de actiegroep "Wij Vrouwen Willen" actie tegen de geluids- en trillingshinder die omwonenden ondervinden van de N289, de Scheldeweg te Hoogerheide. Al op 18 februari 2003 gaf de provincie in antwoord op een brief van het actiecomité te kennen, dat de betonplaten, die volgens de provincie de veroorzaker zijn van de problemen, nog in 2003 door district West vervangen zouden worden Tot op heden is dit echter niet gebeurd.

De commissie Klachten en Verzoeken heeft op 24 januari 2008 de uitspraak gedaan dat "De commissie doet niettemin, mede gelet op de doelstellingen van het bestuursakkoord, de aanbeveling om de problematiek van de overlast op zo kort mogelijke termijn en met maximale inspanning in samenspraak met het gemeentebestuur aan te pakken".
De geluids- en trillingshinder zijn nog niet opgelost en dat is voor Wouter van der Staak van de SP-fractie aanleiding tot het stellen van de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten:
1. Kunt u ons informeren over de inspanningen die u vanaf 2003 heeft gedaan om de geluids- en trillingshinder die door de omwonenden wordt ervaren op te lossen?
2. Bent u bereid om op korte termijn gestand te doen aan uw toezegging van 2003 om de betonplaten te vervangen? Zo nee, waarom niet?
3. Bent u bereid om in samenspraak met de gemeente Woensdrecht, een oplossing voor de problemen te gaan zoeken?

U bent hier