h

SP stelt vragen over veiligheid Maaslijn

30 juni 2008

SP stelt vragen over veiligheid Maaslijn

Onder meer van de kant van het treinpersoneel van Veolia, het vervoersbedrijf dat de Maaslijn exploiteert, bereiken onze fractie zorgwekkende signalen die aangeven dat er structureel te weinig treinstellen worden ingezet op deze treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen, met daartussenin de Brabantse stations Cuijk, Boxmeer en Vierlingsbeek. In het weekend van week 25 werd wederom duidelijk waar dit toe leidt. De inzet van te weinig materieel had chaos op stations en in de treinen tot gevolg. De treinen zaten bomvol en liepen grote vertragingen op. Zeker één van de treinen reed station Cuijk voorbij zonder te stoppen.

De SP maakt zich grote zorgen over de veiligheid van reizigers en personeel op de Maaslijn en de gebrekkige kwaliteit van de dienstverlening. Wij zien hierin nogmaals een bevestiging van onze opvatting dat door de marktwerking in het openbaar vervoer de kwaliteit en de veiligheid lijden onder het winststreven.

Mahmut Erciyas van de SP Statenfractie heeft hierover de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld:

1. Bent u bekend met de hierboven beschreven problemen op de Maaslijn?
2. Deelt u de zorgen van de SP met betrekking tot de onvoldoende inzet van treinstellen door Veolia?
3. Zo ja, welke acties gaat u ondernemen richting de concessieverlener c.q. de provincie Limburg?
4. Bent u bereid om de zorgsignalen zoals verwoord in deze vragen over te brengen aan de provincie Limburg?

U bent hier