h

Vragen SP sociale veiligheid bussen n.a.v. mishandeling chauffeur Veolia

24 september 2007

Vragen SP sociale veiligheid bussen n.a.v. mishandeling chauffeur Veolia

24 september 2007 Afgelopen week hebben de chauffeurs van concessiehouder Veolia, mede na een mishandeling van een collega, bij monde van hun vakbond hun ongenoegen geuit over het feit dat er geen camera’s zijn aangebracht in de nieuwe bussen van Veolia en het feit dat er onvoldoende stewards worden ingezet door dit bedrijf.

De SP maakt zich zorgen over deze signalen. De inzet van camera’s en stewards zijn belangrijke instrumenten om de sociale veiligheid van chauffeurs en reizigers te vergroten.

Mahmut Erciyas van de fractie van de SP heeft hierover de volgende vragen aan het college van G.S. gesteld:

1. Op informele vragen van onze fractie is van ambtelijke zijde geantwoord dat de inzet van camera’s geen besteks-eis was, maar dat deze achteraf toch in de nieuwe bussen van Veolia aangebracht zullen worden. Waarom gebeurt dit achteraf en niet tegelijkertijd met de oplevering?
2. Kan het college garanderen dat alle nieuwe bussen van de concessiehouder alsnog worden voorzien van beveiligingscamera’s?
3. Heeft het college een deadline of streefdatum vastgesteld voor de inbouw van camera’s?
4. Klopt de kritiek van FNV Bondgenoten dat Veolia, tegen de afspraken met de provincie in, onvoldoende stewards inzet? Hoe controleert u de inzet van stewards door dit vervoersbedrijf?
5. Indien het signaal van de vakbond correct is, welke stappen gaat u zetten richting Veolia?

U bent hier