h

SP wil extra commissievergadering over Veolia

27 augustus 2007

SP wil extra commissievergadering over Veolia

Het conflict bij en de gebrekkige uitvoering van de concessie door Veolia is terecht hoogst actueel in onze provincie. Op 17 augustus jl. zijn de leden van de commissie EMG middels een mail van de commissiesecretaris op de hoogte gebracht van een brief van gedeputeerde Moons (gedateerd 17 augustus 2007) aan Veolia, waarin zij aangeeft dat dit bedrijf vóór 1 september 2007 met een structurele oplossing moet komen voor de ondeugdelijke uitvoering van de concessie. In een tweede bijlage bij dezelfde mail schrijft de gedeputeerde dat zij de commissie, onder andere middels een separate notitie, op de hoogte zal houden van de ontwikkelingen bij Veolia.

Gezien de urgentie van de kwestie en het feit dat het conflict bij Veolia al een hele tijd voortsleept, stelt de fractie van de SP voor om een extra vergadering van de commissie EMG in te gelasten ter bespreking van de situatie bij Veolia. De aanwezigheid van mevrouw Moons op de extra vergadering is wat ons betreft een must voor een zinvolle beraadslaging.

Als datum voor de extra vergadering stelt de SP 7 september 2007 voor, aangezien mevrouw Moons tijdens de reguliere vergadering van de commissie (14 september) in het buitenland zal zijn. Bovendien is de datum van 7 september snel na de ‘deadline’ zoals gesteld in de brief van de gedeputeerde aan Veolia. Ook op 18 september 2007 zal waarschijnlijk een extra vergadering van de commissie EMG plaatsvinden, inzake de ´pilots OV´. Aangezien deze bijeenkomst pas over 3 weken zal plaatsvinden en slechts 1,5 uur zal duren is een bespreking van de situatie bij Veolia op 18 september a.s. echter geen optie.

U bent hier