h

SP stelt vragen over klantenwerving door NUON

20 juni 2007

SP stelt vragen over klantenwerving door NUON

Onlangs ontving de SP-fractie signalen van verschillende mensen over de wijze waarop energiebedrijf Nuon momenteel klanten werft in Brabant. Op zich al een vreemde ontwikkeling om nu klanten van de aanstaande fusiepartner af te troggelen, maar dat terzijde. De door Nuon benaderde mensen kregen een ‘cadeau’ aangeboden van €100,-. Dit naar aanleiding van de fusie van Essent en Nuon. Volgens de vertegenwoordigster was deze fusie namelijk al beklonken, vandaar dat een ‘cadeau’ van €100,- kon worden aangeboden.

De aanbieding die Nuon verder deed betrof de zogenaamde Nuon VastePrijsEnergie. Dit houdt in dat men nu tekent voor een vaste prijs. Dit natuurlijk onder het mom altijd een vaste lage prijs te hebben. Wetende dat de prijzen binnenkort gaan dalen, vinden wij als SP dit niet gepast.
De voorgenomen fusie van Essent en Nuon is nog altijd geen uitgemaakte zaak. Immers, de Nma moet nog tot een uitspraak hierover komen.

Dit alles constaterende heeft SP Statenlid Wouter van der Staak de volgende vragen aan G.S. gesteld:
1. Is het college op de hoogte van de klantenwerving van Nuon in Brabant?
2. Is het college bereidt haar collega’s in de Nuon-provincies aan te spreken op het gegeven dat men colporteert met het verhaal dat de fusie tussen Essent en Nuon al beklonken is met als doel deze handelswijze te beëindigen?
3. Zijn er bij Essent gelijksoortige vaste prijs acties als bij Nuon? Zo ja, bent u het met de SP-fractie eens dat het nu voorleggen van een vaste prijs, wetende dat de prijzen gaan dalen, ongepast is?
4. Is het college het met de SP-fractie eens dat het ongepast is om Nuon-klanten, indirect, te laten betalen aan het voordeeltje van nieuwe overstappende klanten (het ‘cadeau’ van €100,-) ?

U bent hier