h

Gedeputeerde Staten slaan advies PCE en PPC over klimaatconferentie in de wind

27 juni 2007

Gedeputeerde Staten slaan advies PCE en PPC over klimaatconferentie in de wind

Op 19 april hebben de Provinciale Commissie Ecologie (PCE) en de Provinciale Planologische Commissie (PPC) het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant geadviseerd betreffende het organiseren van een symposium over de gevolgen van de klimaatveranderingen voor Brabant. Met de voornoemde commissies is de fractie van de Socialistische Partij (SP) van mening dat klimaatverandering van belang is voor het milieu-, energie-, water- en mobiliteitsbeleid van de provincie Noord-Brabant. Op 29 mei besloot het college de adviezen van de PCE en PPC niet over te nemen. Naar aanleiding hiervan heeft Ron van Zeeland van de SP-fractie de volgende vragen aan het college gesteld:

1. Wat zijn de overwegingen van uw college om het advies van de PCE en de PPC niet over te nemen?

2. Hebt u het besluit om het advies van de PCE en de PPC af te wijzen gemotiveerd richting de voornoemde commissies? Zoja, hoe luidde de motivering?

3. Hoeveel tijd en geld was er al gestoken in de voorbereidingen van de klimaatconferentie, c.q. het klimaatsymposium?

4. Hoe denkt uw college in de toekomst de gevolgen van klimaatveranderingen in onze provincie in beleid te vatten?

5. Hoe beziet uw college de adviesfuncties van de PCE en de PPC?

6. Is uw college alsnog bereid om de kennis en contacten van voornoemde commissies in te zetten bij de ontwikkeling van een beleid ten aanzien van de gevolgen van klimaatveranderingen in onze provincie (anders dan d.m.v. een klimaatconferentie)?

U bent hier