h

Na toezegging aan bewoners nu toch geen bushalte Sterrebos Oss?

4 april 2007

Na toezegging aan bewoners nu toch geen bushalte Sterrebos Oss?

Sinds begin dit jaar het stadsvervoer in Oss door Arriva is uitbesteed aan Van Driel, stoppen er geen stadsbussen meer voor de ingang van de Sterrebosflat, een serviceflat voor senioren. Hierdoor kunnen de circa 250 oudere bewoners – die voor hun mobiliteit vooral zijn aangewezen op het openbaar vervoer – niet meer optimaal gebruik maken van de bus.

Dit was reden voor een veertigtal ouderen om op 6 maart jl., met steun van de SP, actie te voeren op het provinciehuis. Aldaar heeft ook een gesprek plaatsgehad tussen de actievoerders en gedeputeerde Janse de Jonge. In dat gesprek zijn verschillende oplossingsscenario’s besproken. Aanvankelijk stelde de gedeputeerde voor om een bushalte te regelen op maximaal 50 meter van de Sterrebosflat. Na enige discussie deed de gedeputeerde uiteindelijk de toezegging dat op korte termijn een bushalte gerealiseerd zou worden voor de deur van de flat (conform de wens van de bewoners) en dat hij deze zelf zou komen openen.

Uit het Brabants Dagblad van 30 maart jl. vernamen de bewoners van de Sterrebosflat en de fractie van de SP echter dat de halte – in tegenstelling tot de concrete toezegging van gedeputeerde Janse de Jonge op 6 maart – niet voor de deur van de flat komt maar aan de kant van de weg. De persvoorlichter van de gedeputeerde meldde in dezelfde krant dat de flatbewoners de woorden van de heer Janse de Jonge “waarschijnlijk verkeerd hebben geïnterpreteerd”. De woorden van de gedeputeerde zijn echter opgenomen door een aanwezige journalist en de SP-fractie beschikt over deze opname. Aan de toezegging van de gedeputeerde valt niets te interpreteren: het is in de ogen van onze fractie een evidente en harde toezegging.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de fractie van de SP de volgende vragen aan het college gesteld:
1. Kunt u aangeven wat de achtergrond is van uw voornemen om de bushalte op een andere locatie te realiseren dan is toegezegd aan de bewoners van de Sterrebosflat op 6 maart jongstleden?
2. Deelt u de opvatting van de SP dat het niet nakomen of in twijfel trekken van een evidente toezegging aan burgers, schadelijk is voor de geloofwaardigheid en het imago van het openbaar bestuur?
3. Deelt u de mening van de SP dat het feit dat er niet direct, maar vooral via de pers met de belanghebbenden is gecommuniceerd niet de schoonheidsprijs verdient?
4. Bent u bereid om alsnog uitvoering te geven aan de toezegging van gedeputeerde Janse de Jonge om een bushalte te realiseren voor de ingang van de Sterrebosflat?

U bent hier