h

Provincie maakt van aanbesteding stads- en streekvervoer een farce.

11 oktober 2006

Provincie maakt van aanbesteding stads- en streekvervoer een farce.

De BBA gaat na 80 jaar verdwijnen uit Brabant.
Dit was het nieuws enige maanden geleden toen de provincie liet weten het stads- en streekvervoer te gunnen aan Connexxion en Hermes.
Dit was de uitkomst van een heel langdurig proces, waarin de BBA al met succes bezwaar had gemaakt tegen een eerdere aanbestedingsprocedure. Gevolg hiervan was geweest dat de aanbesteding over moest en dat de BBA nog een jaar langer concessiehouder bleef.
Nu is de beer weer los!

De provincie beschuldigt de bedrijven Hermes en Connexxion ervan zich niet te houden aan de voorwaarden waaronder zij de concessie hadden gekregen en gaat een kort geding tegen deze bedrijven aanspannen.
Gevolg: Onzekerheid alom. Voor de chauffeurs en het overige personeel van de BBA natuurlijk. Maar ook onzekerheid over het openbaar vervoer vanaf 10 december.

In een speciale vergadering van de fractievoorzitters en leden van de Commissie EMG zal de gedeputeerde uitleg geven over de ontstane situatie.

Via deze website zullen wij u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen in wat inmiddels een “Brabantse soap” lijkt te worden.

U bent hier