h

Omroep Brabant op zwart tijdens Frans Bauer?

31 augustus 2006

Omroep Brabant op zwart tijdens Frans Bauer?

In het verleden heeft de SP-statenfractie al kritisch gereageerd op het “Concert op de vijver”, de kosten en het besloten karakter ervan.
Het feit dat het feestelijke gebeuren door Omroep Brabant wordt uitgezonden zou betekenen dat ondanks het besloten karakter van dit concert toch praktisch iedere Brabander van het gebeuren zou kunnen meegenieten.
Natuurlijk is voor heel veel Brabanders het optreden van Frans Bauer het hoogtepunt.
Uit betrouwbare bron heeft de SP-fractie echter vernomen dat tijdens de tv-uitzending op het moment dat Frans Bauer aan zijn optreden begint, de tv-uitzending moet stoppen.
Tijdens Frans Bauer straks op zwart?

Dit is voor de SP-fractie reden de volgende vragen voor te leggen aan het college:

1. Is het juist dat het optreden van Frans Bauer tijdens het “Concert op de Vijver” niet mag worden uitgezonden via Omroep Brabant?
2. Zo ja, hoe heeft het college hiermee kunnen instemmen met daarbij in gedachten dat het evenement alle Brabantse belastingbetalers gezamenlijk zo’n 324.000 euro kost en dat juist het optreden van Frans Bauer voor veel Brabanders het hoogtepunt vormt?
3. Indien u niet heeft ingestemd met het uitsluiten van het optreden van Frans Bauer, is het college dan alsnog bereid zich in te zetten om uitzending mogelijk te maken?
4. De SP-statenfractie kan zich moeilijk voorstellen dat de uitsluiting van uitzending een initiatief is van Frans Bauer persoonlijk. Bent u bereid om, indien nodig, contact op te nemen hierover met Frans Bauer persoonlijk?

U bent hier