h

SP woedend over misleidende reclame Energietoeslag Essent.

18 februari 2006

SP woedend over misleidende reclame Energietoeslag Essent.

De SP fractie in de Provinciale Staten is woedend op Essent en haar dochter Inhome over een uiterst misleidende reclame voor de aanschaf van een nieuwe CV ketel.
Huis aan huis is/wordt in grote delen van Nederland waaronder ook Brabant momenteel een knalrode enveloppe die qua opmaak en uiterlijk sterk aan de belastingpapieren doet denken over een energietoeslag verspreid.

Op de enveloppe staat “aanvraag energietoeslag”. In de folder wordt opgeroepen een energietoeslag van 125 euro nu snel aan te vragen als compensatie van de gasprijsstijgingen.
De hele folder sluit in taal gebruik en opmaak precies aan bij de informatie van de belastingsdienst over de huurtoeslag en zorgtoeslag.
Alsof de chaos die het kabinet met de omzetting van de huursubsidie in huurtoeslag en de invoering van het nieuwe zorgstelsel met de zorgtoeslag veroorzaakt heeft nog niet genoeg is heeft Essent met een misleidende reclamecampagne voor een zogenaamde energietoeslag gemeend nog meer verwarring te moeten stichten.
Hulpverleners, ouderenbonden, vakbeweging en belastingsdienst zelf hebben het enige maanden geleden enorm druk gehad met de hulp bij het invullen van de aanvraagformulieren voor de zorg - en huurtoeslag. Nu worden de mensen geconfronteerd met weer zo’n “aanvraag formulier” voor deze zogenaamde energietoeslag. Er wordt gesuggereerd dat iedereen dat aan moet vragen en dat je dan tenminste 125 euro korting krijgt. In wezen gaat het echter om een mogelijke korting op de aanschafprijs van een nieuwe CV ketel.
De actie is verzonnen door het marketingbureau van Essents dochter Inhome. Volgens de klantenservice van Inhome worden is er veel verwarring over deze actie. “We zijn ook niet echt gelukkig met deze actie”, aldus een van de telefonistes van de klantenservice.
De SP fractie in PS heeft vragen gesteld aan GS. De provincie is nog altijd groot aandeel houder van Essent. De SP vraagt GS op te treden en deze misleidende actie onmiddellijk te staken.

U bent hier