h

ESSENT en INHOME stoppen reclameactie na klacht SP

22 februari 2006

ESSENT en INHOME stoppen reclameactie na klacht SP

De in de ogen van de SP misleidende reclameactie voor een zogenaamde energietoeslag van het installatiebedrijf Inhome waarmee Essent verbonden blijkt, wordt door deze beide bedrijven met onmiddellijke ingang stop gezet.
Daarmee geven Essent en Inhome de SP gelijk.
De SP had de bedrijven opgeroepen te stoppen met de actie en de Statenfractie in Noord Brabant had GS vragen gesteld met eveneens de oproep Essent tot stoppen te dwingen.

Voorbeeld van de misleidende envelop van EssentHet bedrijf Inhome verspreidde een folder in een enveloppe met een zeer sterke gelijkenis met het materiaal van de belastingdienst en sloot in de folder nauw aan bij de recente voorlichting en publicaties over de zorg- en huurtoeslag. Onder de kop “Vraag nu uw energietoeslag aan!” werd een reclame campagne gevoerd waarin gesuggereerd werd dat de aanvrager tenminste 125 euro energietoeslag zou kunnen aanvragen. In werkelijkheid bleek het uiteindelijk te gaan over de verkoop van een nieuwe CV ketel.
Bij de SP schoot met name de bewuste gelijkenis met de huur - en zorgtoeslag in het verkeerde keelgat.
Kennelijk was bij de bedrijfsleiding de actie ook niet helemaal goed gecommuniceerd want al heel snel is besloten de actie stop te zetten. Volgens het bedrijf is nog maar slechts 20% van het materiaal uitgedeeld. Ze heeft besloten de andere 80% te vernietigen.

De SP hoopt dat door de publiciteit de ontvangers van deze actie nu weten dat ze met reclame te doen hebben, en dus zonder bezwaar de aanvraag voor deze zogenaamde energietoeslag in de prullenbak kunnen gooien. Het gaat om een opvallend rode enveloppe waarop staat “Belangrijk” en “aanvraag Energietoeslag”. Op de folder staat ondermeer: “125 euro energietoeslag ter compensatie van de gasprijsstijging”. En dat in eenzelfde lettertype als het voorlichtingsmateriaal van de belastingdienst over de zorg en huurtoeslag. Daarmee heeft het echter dus totaal niets mee te maken. Maar misleidend was het wel. Daarom is de SP blij dat deze misser van Essent en Inhome gestopt is.

U bent hier