h

SP verbaasd en verontwaardigd over vergaderen buiten Brabant

25 januari 2006

SP verbaasd en verontwaardigd over vergaderen buiten Brabant

De leden van de commissie Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid hebben op 27 januari 2006 een werkbezoek aan de RET en tevens een vergadering waarin de toekomst voor het Brabants Openbaar Vervoer besproken gaat worden. De vergadering wordt uit efficiency overwegingen in Rotterdam gehouden. Voor de Brabantse Burger is dit een stuk minder efficiënt. Het zal de kloof tussen burger en politiek eerder groter dan kleiner maken.

De Gedeputeerde Janse de Jonge dacht heel efficiënt een commissievergadering te combineren met een werkbezoek aan de RET. Over de wenselijkheid hiervan bestond in de commissie EMG al wat twijfels. Op de agenda staat de toekomst van het openbaar vervoer in Brabant en daar kan zeker wat publiek verwacht worden. Door nu te vergaderen in Rotterdam lijkt de kans groot dat er nauwelijks publiek zal komen. Niet alleen de afstand, maar ook de onbekend met de locatie zal geen bijdrage leveren aan de opkomst en daarmee een grotere betrokkenheid van de Brabantse Burger met haar bestuur.

In januari heeft de SP het onderwerp wederom aangekaart en nu leek de aanvankelijke meerderheid in de commissie om buiten Brabant te vergaderen niet meer aanwezig te zijn. Verwarring maakte zich meester van de vergadering. Het besluit om in Rotterdam te vergaderen werd in overweging genomen.

Tot verbazing van de SP fractie werd vandaag duidelijk dat de vergadering alsnog in Rotterdam plaats gaat vinden. De SP fractie zal onder protest aanwezig zijn, maar zal zeker proberen de vergadering te verplaatsen of nog een keer over te doen. De consultatie in het kader van de herijking van Personenvervoer voor Morgen vond ook in tweevoud plaats, in Breda en Oss. Voor de betrokkenheid van de burger wil de SP best nog een keer vergaderen, maar dan wel dichter bij huis.

U bent hier