h

SP vraagt naar uitblijven risicokaart

8 juni 2005

SP vraagt naar uitblijven risicokaart

Begin mei was het vijf jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond. Destijds werd besloten dat alle burgers informatie moesten kunnen krijgen over gevaarlijke opslag en de daarbij behorende verkeersbewegingen in hun omgeving. De informatie zou de vorm krijgen van via internet te raadplegen risicokaarten. Op dit moment hoort Noord-Brabant bij de laatste provincies waar de risicokaart nog niet online is. Dit brengt de SP-fractie tot de volgende vragen aan G.S.:

Wanneer zal de risicokaart compleet ingevuld en online zijn?

Zijn de geruchten dat dit niet vóór medio 2006 waar en zo ja, hoe komt dit dan?

Zijn GS bereid om rekening te houden met de technische tekortkomingen die in het SP-onderzoek ´Van de kaart´ bij andere provincies werden geconstateerd?

Zal de risicokaart informatie verschaffen over de inhoud van afgegeven milieuvergunningen? Zo ja, hoe ver gaat die informatie; zo nee, waarom niet?

Welke mogelijkheden zien GS om aan burgers extra informatie te verschaffen over bijvoorbeeld lucht -, water - en bodemvervuiling?

Zien GS voordelen in het maken van interprovinciale afspraken omtrent het gebruik van de Risicokaarten en om hiervoor een gezamenlijke verantwoordelijke aan te wijzen?

U bent hier