h

Provincie wil verkooppunten strippenkaarten openhouden

4 april 2005

Provincie wil verkooppunten strippenkaarten openhouden

In antwoord op vragen van het SP Statenlid Nico Schouten, heeft het college gezegd het plan om verkooppunten van strippenkaarten te sluiten, onacceptabel te vinden.

Schouten stelde de vragen n.a.v. het artikel in het Eindhovens Dagblad van 11 februari 2005 getiteld: “Verkoop strippenkaart beperkt”.

In het artikel stond dat kleinere verkooppunten voor strippenkaarten met ingang van mei dit jaar geen strippenkaarten meer zullen mogen verkopen. Hiermee wordt vooruit gelopen op de introductie van de OV- chipkaart in 2007. De SP van mening dat dit vooral voor ouderen en mensen op het platteland een groot probleem op kan gaan leveren en het college schaart zich achter het standpunt van de SP.

Op de vraag of het college bereidt is om naar Postkantoren B.V. haar bezwaar tegen het invoeren van deze regel, nog ruim anderhalf jaar voor de OV-chipkaart in gebruik wordt genomen, kenbaar te maken antwoordde het college:

et IPO en de VNG spannen zich gezamenlijk in om de chipcard uiterlijk 1 januari 2007 ingevoerd te hebben. Eerst een half jaar later is dan de strippenkaart niet meer te verkrijgen. Voor IPO en VNG is het huidig voornemen om de strippenkaart nu al minder beschikbaar te stellen niet acceptabel.

U bent hier