h

Wouter van der Staak

06-14223733

Wouter is op 6 augustus 1981 geboren in Eindhoven en opgegroeid in Sint Oedenrode als jongste zoon uit een rooms – rood nest. Na de Mavo en de opleiding SPW bij ROC De Leygraaf ging hij naar de lerarenopleiding maatschappijleer in Tilburg. Zijn interesse in politiek is altijd aanwezig geweest maar het vak politicologie bij de lerarenopleiding was de trigger om zelf politiek actief te worden.

Binnen de SP heeft hij diverse rollen vervuld zoals voorzitter van de afdelingen Sint Oedenrode en Boxtel maar ook als regiovertegenwoordiger van Brabant Zuid Oost en lid van het partijbestuur. Sinds ’07 is hij Lid van Provinciale Staten. Wouter woont samen met zijn vriendin en zoontje in Sint Oedenrode en werkt als docent bij ROC Mondriaan in Delft.

Waarom ​​de SP? De SP is de enige partij die het neoliberalisme niet omarmt heeft en omdat de partij altijd streeft naar het vinden van sociale en pragmatische oplossingen.

Favoriete Boek The Curious Enlightenment of Professor Caritat van Steven Lukes

Favoriete Film Vrijwel alle films van Guy Ritchie en QuintinTarantino.

Favoriete TV-programma Ik blijf nergens voor thuis maar kijk wel graag naar Expeditie Robinson.

Favoriete Muziek Hiphop, bijvoorbeeld van Thundamentals, Dilated Peoples, Macklemore, Cro en Diggy Dex.

Sport Skiën en snowboarden, maar ik heb ook op basketbal gezeten bij BVR. Op tv kijk ik graag naar Formule 1 en op zondagavond kijk ik naar wat PSV heeft gepresteerd.

Favoriete Vakantiebestemming Graag ga ik op wintersportvakantie naar de Oostenrijkse of Italiaanse Alpen.

Kunst Ik hou van abstracte en non-figuratieve kunst dus een kunstenaar als Piet Mondriaan spreekt mij aan.

Zit politiek in je familie? Jazeker, mijn moeder heeft lange tijd voor het CDA in de Rooise gemeenteraad gezeten. Mijn vader was een heuse PvdA-man. Tijdens het avondeten kwam regelmatig de wereldproblematiek over tafel.

U bent hier