h

Campagneaftrap SP Brabant: meer aandacht voor breedte- en gehandicaptensport.

21 februari 2015

Campagneaftrap SP Brabant: meer aandacht voor breedte- en gehandicaptensport.

Foto: SP Brabant

 

De voetballers van Stichting Amputatievoetbal Nederland gaven vanmiddag tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne van SP Brabant een spetterende sportdemonstratie. De campagneaftrap stond in het teken van breedte- en gehandicaptensport. Gelijkwaardigheid was het kernwoord van deze middag. De SP vindt dat iedereen gelijke kansen moet krijgen om mee te kunnen doen in deze samenleving, dus ook op het gebied van sport. Tijdens het gesprek tussen de SP en Stichting Amputatievoetbal Nederland werd duidelijk dat er voor hen nog geen sprake is van gelijkwaardigheid binnen de sportwereld. En daarom moet er veel meer aandacht komen voor Breedte- en gehandicaptensport.

Nico Heijmans trapte de campagne af en legde daarbij de nadruk op gelijkwaardigheid tussen mensen: “Iets wat ons als SP aan het hart is gebakken!” Hij noemde daarbij ook werkgelegenheid voor lager opgeleiden en een gezond platteland als belangrijke verkiezingstopics. Nico Heijmans eindigde met: “Een vette bonus op de campagne is provinciaal mee besturen en een grote Eerste Kamerfractie, maar de vetste bonus is afrekenen met kabinet Rutte! We gaan er tegenaan, wij gaan afrekenen!”

Foto: SP Brabant

Als afsluiter werd er een rondetafelgesprek gevoerd tussen het amputatievoetbalteam en Nico Heijmans, Bianca van Kaathoven (SP wethouder Eindhoven) en Henk van Gerven (SP Tweede Kamerlid). Zowel op gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau heeft de SP toezeggingen gedaan om gehandicaptensport op de kaart te gaan zetten. Henk van Gerven Tweede Kamerlid voor de SP gaat staatssecretaris Martin van Rijn vragen of stichtingen binnen de gehandicaptensport makkelijker een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) status kunnen krijgen, zodat zij gemakkelijker sponsorgelden kunnen ontvangen. Daarnaast heeft Nico Heijmans toegezegd breedte- en gehandicaptensport tijdens de provinciale coalitieonderhandelingen op de agenda te zetten. Ook Bianca van Kaathoven zal deze kwestie meenemen naar Eindhoven en binnen het ‘Fieldlab Aangepast Sporten’ de mogelijkheden voor gehandicaptensport gaan bekijken.

Reactie toevoegen

U bent hier