h

Provincie moet energiecoöperaties stimuleren

10 oktober 2014

Provincie moet energiecoöperaties stimuleren

SP Brabant doet in november tijdens de Statencommissie een aantal richtinggevende suggesties aan de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant voor het stimuleren van energiecoöperaties. De zich snel ontwikkelende sector is nog onvoldoende opgenomen in het huidige energiebeleid aldus de SP.

De provincie moet energiecoöperaties stimuleren in hun professionalisering en zou garantstellingen en goedkoop krediet moeten bieden bij grotere projecten en collectieve inkoop. Daarnaast zou de provincie moeten kijken naar de mogelijkheden om een nader te bepalen deel van de toekomstige windenergieprojecten toe te wijzen aan de coöperaties. De SP wil het provinciebestuur uitnodigen om in gesprek te gaan met  Brabantse gemeenten om hiervoor draagvlak te creëren bij gemeenten.

Energiecoöperaties lopen nog te vaak aan tegen een gebrek aan erkenning, ontbrekend of onbruikbaar beleid en te kort schietende middelen. De SP hoopt dan ook samen met andere partijen in de Provinciale Staten tot een voorstel te komen voor een beter beleid wat betreft energiecoöperaties.

Reactie toevoegen

U bent hier