h

SP stelt vragen over brochure over Ruit

12 juni 2014

SP stelt vragen over brochure over Ruit

Gisteren is in Zuid-Oost Brabant ( voor zover wij weten de
regio Eindhoven/ Helmond / Veghel) een fullcolor brochure over de Noordoostcorridor
op de mat gevallen. Zowel de inhoud, als de timing wekken alom verbazing.

Wat betreft de inhoud van de brochure valt op dat er weinig echte concrete gegevens over de aanleg van de Ruit in staan. Het gaat niet over de kosten, niet over alternatieven, geen onderbouwing van nut en noodzaak, geen enkele nuancering of melding van de vele bezwaren die er in de regio tegen de aanleg zijn.

Wat betreft de timing valt op, dat recent in de coalitie-accoorden van Eindhoven en Helmond de financiële steun aan de Ruit wordt opgezegd. Dat er nog een (nieuw) onderzoek naar Nut en Noodzaak loopt, waarvan de uitkomsten nog niet gepubliceerd zijn. Dat de steun voor de Ruit in de regio überhaupt steeds minder wordt, Dat de noodzaak om voor een twijfelachtige verkeersoplossing zoveel geld uit te geven steeds minder gevoeld wordt. Dat zelfs het nut van een informatie-bijeenkomst over de Ruit voor nieuwe gemeenteraadsleden stevig bediscussieerd wordt.

Naar aanleiding hiervan heeft Willemieke Arts van de SP-statenfractie de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld:

  1. Wat is de reden dat uw college besloten heeft om deze brochure nu uit te brengen?
  2. In welke gemeenten en in welke oplaag is deze brochure verspreid?
  3. Wat heeft de brochure aan voorbereiding , drukken en verspreiding gekost?
  4. Bent u met de SPfractie van mening dat de bevolking van Brabant het meest gebaat is bij objectieve en genuanceerde informatie over provinciale  (wegen)projecten? En bent u met ons van mening dat deze brochure wat dat betreft de toets van de kritiek niet kan doorstaan?
  5. Bent u bereid om in het vervolg meer kritisch te zijn in uw uitingen naar de bevolking?

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier